Mijn Atelier


Mijn naam is Jolanda Dantuma en sinds 2019 ben ik actief als glaskunstenaar. Daarvoor ben ik 20 jaar als energetisch therapeut actief geweest in mijn eigen praktijk.

Ik kom uit een warme en kunstzinnige familie. Mijn opa maakte vroeger prachtig houtsnijwerk en fraaie ontwerpen voor sierborden en servies. Mijn vader, Leo Veldkamp, is fijnschilder.  Samen met hem heb ik in 2019 geëxposeerd in het kerkje van Bronkhorst. Daar is voor mij de basis gelegd om verder te gaan met glaskunst.

De helderheid en de transparante kleuren van glas, in samenhang met al het moois om mij heen, inspireren mij.  Ik hou van beweging en energie in al zijn vormen.

Bijzonder vind ik het om een glaskunstwerk in opdracht te mogen maken. We gaan dan samen een creatief en persoonlijk proces door om het kunstwerk kleur en vorm te geven. Een uniek, bijzonder en persoonlijk kunstwerk is dan altijd het resultaat.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op!

2020 was een ingrijpend jaar voor mij, omdat ik Covid-19 kreeg. In mijn boek “Leven op z’n kop” beschrijf ik de heftige tijd die ik heb gehad.

Mijn boek is verkrijgbaar bij mij via e-mail jagdantuma@kpnmail.nl. Tevens is mijn boek te bestellen bij.

Deze periode heeft mij geïnspireerd tot het maken van nieuwe kunstwerken van glas.